Res till oss: Tåglinjen Stockholm - Mora stannar i Leksand som är vår närmaste tågstation. Vissa avgångar går direkt från Stockholm och vissa har byte i Borlänge. I samband med in- och utcheckningstider skjutsar vi dig kostnadsfritt till och från stationen. Säg till i samband med bokning att du vill bli hämtad och meddela oss gällande eventuella förseningar. Om du anländer med bil erbjuder vi parkering kostnadsfritt på gården.

Incheckning: från kl 15.00 på ankomstdagen.
Om du kommer tidigare och vill äta lunch (12.00-13.30) kostar det 140 kronor. Meddela i förväg till receptionen så att köket vet. Receptionen är öppen mellan 8.30-18.00.
Gemensam middag kl.17.00-18.30 och välkomstträff kl.19.00.
OBS! Om du anländer senare behöver du ringa oss och berätta, så vi kan lägga ut nyckel till dig.

Utcheckning: före kl 11.00 på avresedagen.

Avbokning: Du kan avboka via telefon, e-post eller brev. Om du avbokar tidigare än 14 dagar före ankomstdagen tar vi ut en administrationsavgift på 600 kr. Därefter och fram till 4 dagar före ankomst är avgiften 1.500 kr. Avbokar du senare än 4 dagar före ankomst debiterar vi dig för 3 dygn. Ta reda på om du har en försäkring som står för avbokningskostnaden.
Om du måste avbryta din vistelse: Om du på grund av sjukdom eller andra skäl måste avbryta din vistelse, betalar du för den tid du har bokat och gör i efterhand upp med ditt försäkringsbolag om återbetalning.

Ren luft: Det är rökfritt på vårt hälsohem, men rökruta finns. En del av våra gäster kan vara överkänsliga mot syntetiska dofter, som parfym, rakvatten och vissa hudvårdsmedel, därför ber vi dig att undvika detta. För dig som vill ta med hunden har vi speciella hundrum.

Packa bekvämt: Tag med badkläder och bekväma kläder och skor för både inom- och utomhusaktiviteter.

Kaffeabstinens: På Masesgården serveras inget kaffe, ett tips är därför att sluta med kaffe veckan innan du kommer hit, så slipper du ha obehag med kaffeabstinens.

Tv och mobiltelefon: Tv finns på två ställen på gården. Alla har sina mobiler avstängda i de gemensamma utrymmena, för ingen vill bli störd av andras mobilsignaler och samtal.

Bubbelpool, gångstavar och cykel: På Masesgården kan du låna cykel, gångstavar, längdskidor, sparkstötting och kanot. Det kostar inget. Vill du använda bubbelpoolen kostar det 40 kronor per gång.

Ej tillgänglighetsanpassat: Vår dalagård är tyvärr inte anpassad för rörliga funktionshinder. Det är exempelvis trappor på flera ställen. Ta kontakt med receptionen för mer information.