Masesgårdens tre M är mat, motion och mental balans. Av dessa tre är maten själva grunden, för vägen till hälsa går genom magen.
Köket är själva hjärtat i vårt hälsohem. Vår engagerade kökspersonal levererar laktovegetarisk kost till både frukost, lunch och middag. De söker ständig utveckling för att lära sig nya spännande recept men filosofin kring maten är densamma sedan starten 1976, trots att trender kommer och går. För att minska matsvinnet tas så mycket som möjligt tillvara. Överbliven gröt blir en bra ingrediens till bröd och bär blandas ner i en stärkande smoothie.
Till frukost möts du av fyllda fat med olika sorters frukter, bär, nötter och fröer. Även yoghurt, fil, mjölk och egenproducerad växtmjölk samt två olika sorters gröt.
Till lunch serveras stor vegetarisk buffé med kalla och varma rätter. Gärna med mycket vitlök. Det serveras alltid syrade grönsaker på lunchbuffén, som vd Staffan Malmqvist gärna påminner gästerna om att äta samt om vikten att tugga maten väl. Vissa skulle säga att lunchen är dagens stora höjdpunkt.
Till middag bjuds det på soppa, nybakat bröd och ost tillsammans med sallader och goda röror.
Hos oss får du avstå från kött och fisk, kaffe och vin, men i gengäld får du så mycket annat som är berikande för både kropp och själ. Att äta vegetarisk mat ingår i själv hälsokuren på Masesgården Hälsohem. Du kan också lära dig mer om näringsriktig mat och viktminskning, i korta föreläsningar och i veckokurser som hålls av specialister inom området.