pool

VISTELSER & TILLVALSKURSER

Klicka här för komma till översikt och bokning av vistelser/kurser >> 

I webbokningen benämns våra vistelser som paket då de alltid innehåller logi, måltider och aktivitetsprogram.

VÄLJ MELLAN 3-7 DYGN
Vi har öppet årets alla dagar och året är indelat i hela veckor, kortveckor och hälsohelger. Masesgården Hälsohem är inte som ett hotell där du kan boka enstaka nätter, utan hos oss väljer du en given period. 7 dygn lördag - lördag. 6 dygn söndag - lördag. 5 dygn lördag - torsdag och 3 dygn torsdag - söndag.

HÄLSOKUR 6 - 7 DYGN
Det här är vår klassiska hälsovecka som funnits med sedan starten 1976. Under en hälsovecka hinner du gå ner i varv och känna ro i själen. Att ta hand om sig själv och leva väl handlar om både kropp och själ. Om att äta rätt, röra på sig och leva sitt liv så att inte stress och oro tar överhand. Utbudet är stort, tempot lugnt och du väljer själv vad du vill vara med på. 

HÄLSOKUR 5 DYGN
När du väljer att komma hit, har säkert att göra med när du har tid att komma och vilken kurs du är intresserad av. Under fem dygn hinner du landa och uppleva att krafterna återvänder. Du reser hem med mer energi än när du kom och du får kanske syn på vad du vill fortsätta med på hemmaplan. Motion, avkoppling och regelbundna måltider.

HÄLSOHELG 3 DYGN
En hälsohelg är en möjlighet för dig som inte kan vara borta så länge. Varje hälsohelg har dessutom en temakurs på fem timmar som ingår, det kan vara yoga, träning eller annat. Torsdag em – söndag fm med helpension och många aktiviteter. Du hinner landa, få distans och känna att det händer någonting med orken.

MITT-I-LIVET
Mitt-i-Livet är ett återhämtningsprogram på terapeutisk grund, i grupp, för att hitta tillbaka till energi i kropp och själ. Läs mer nedan.

TILLVAL - VECKANS KURS
På Masesgården erbjuder vi en speciell kurs för varje vistelse, med olika kursledare och teman. Veckans kurs är 8 – 10 timmar och är utöver det program som ingår i din vistelse med motionspass och föredrag. Kursen är ett tillval och kostar bara 500 – 600 kr för hela veckan. I hälsohelg (3 dygn) ingår kursen i priset. 
Du behöver inte bestämma dig i förväg utan först när du kommer till Masesgården. Kurserna är på eftermiddagen kl 15.30 – 17.30.
Mitt-i-Livet, vårt återhämtningsprogram, måste bokas i förväg och har ingen tillvalskurs.

Mitt-i-Livet

MITT-I-LIVET VECKA

Mitt-i-Livet är ett återhämtningsprogram på terapeutisk grund, i grupp, för att hitta tillbaka till energi i kropp och själ. Det händer saker i livet som påverkar våra krafter. Det kan vara förändringar på jobbet eller hemma, utmattning, sjukdom, relationer, sorg, anhörigas problem eller annat som tar på krafterna. Målet under veckan är att du ska återfå energi, inspiration och motivation. Du ingår i en grupp om 8–10 personer i liknande situation. Gemenskapen i gruppen är en viktig del av läkeprocessen. Samtal (enskilt och i grupp) och mindfulness varvas med träning, yoga, vattengympa, medveten kost mm. Du får en djupare, personlig förståelse för var just du befinner dig och en egen plan för att komma vidare när du är hemma igen.Carolina Welin är kursledare, psykosyntes-terapeut PSA, mindfulnessinstruktör (MBSR) och meditationslärare med lång erfarenhet av återhämtning och personlig utveckling.Mitt-i-livet®-kursen måste bokas i förväg. FEM DYGN GÖR STOR SKILLNAD Programmet har funnits sedan 2005 och idén är fokus på återhämtning och helhetshälsa. Att hitta tillbaka till dig själv och tron på att det finns en framtid för dig också, trots allt du har gått igenom. Du är inte ensam. Gemenskapen i gruppen är viktig och tillsammans med andra i liknande situation hittar du ny energi och inspiration, väcker din intuition och kreativitet. Vi arbetar med hela människan och fem dygn blir en upplevelse, gästen reser hem med mer kraft och fokus på aktivt liv utifrån egna förutsättningar. Mitt-i-Livet-vecka ger distans och perspektiv. För många blir veckan en vändpunkt med minnen för livet. Kombinationen Mitt-i-Livet och Masesgården gör skillnad. Den mindre gruppen, de goda samtalen, enskilt och i grupp, personlig plan, meditation, avslappning, kroppsscanning och kreativ visualisering. Den rofyllda miljön, mat som stärker, stort utbud av motionspass, yoga, vattenträning och föreläsningar - allt efter din egen ork. Vi har 12-14 Mitt-i-Livet veckor per år. 5 dygn, söndag eftermiddag - fredag lunch. Grupp med 8-12 deltagare, indelning i mindre grupper. Eget rum med dusch och toalett. MITT-I-LIVET VECKOR 2020 v. 10, 1 - 6 mars v. 13, 22 - 27 mars v. 17, 19 - 24 april v. 19, 3 - 8 maj v. 26, 21 - 26 juni v. 34, 16 - 21 augusti v. 39, 20 - 25 september v. 42, 11 - 16 oktober Pris: 13.900 kr för kursen, helpension, enkelrum dusch/toa. Kan inte kombineras med andra rabatter. Kan inte bokas via webben ännu, kontakta Masesgårdens reception eller Carolina Welin. Kontaktuppgifter nedan. Info & anmälan: Receptionen Masesgården, 0247-64560, eller Carolina Welin, 070-6511090. E-post: [email protected]

  • Vistelser & kurser

styrketräning

VAD INGÅR I EN VISTELSE?

I din vistelse ingår logi, alla måltider och aktivitetsprogram. Som du kan se nedan, så finns det många aktiviteter att välja mellan. Delta i de som tilltalar dig mest och kom ihåg att lägga in pauser för vila.  För dig som vill krydda din vistelse lite extra finns även veckans kurs.    SÅ HÄR KAN EN DAG SE UT PÅ MASESGÅRDEN: 7.15 En hälsohemstradition - börja dagen med potatisvatten. Det är basiskt och bra för syra/bas-balansen.7.30 Dagen startar med ett mjukare väcka kroppen-pass t.ex vattengympa eller morgonstretch. 8.30 – 9.30 Vår goda frukostbuffé. Här finns frukt, bär, två sorters gröt, fröer, müsli, växtmjölk, fil och yoghurt.9.45 – 10.45 Lugnare motionspass eller föredrag på tema hälsa.10.45 Dagens juice och hälsoshot.11.15 Ett mer krävande träningspass. 12.30 – 13.30 Lunchen – dagens höjdpunkt. Laktovegetarisk buffé med varma och kalla rätter.14.00 Föredrag14.30 Dagens örtté15.30 – 17.30 Veckans kurs för den som vill.17.30 – 18.30 Kvällsmat. Till kvällen äter vi lite lättare, soppa, bröd, ost och olika sallader. 

  • Vistelser & kurser

Vill du ha våra bästa erbjudanden?


You are now subscribed