Matsalen Masesgården

VISTELSER & KURSER

Dags att välja längd för din vistelse. En kortare hälsohelg eller en längre hälsokur. Vad passar för dig?

Masesgården Hälsohem är inte som ett hotell där du kan boka enstaka nätter, utan hos oss väljer du en given period och vi har öppet årets alla dagar. 7 dygn lördag - lördag, 6 dygn söndag - lördag, 5 dygn lördag - torsdag och 3 dygn torsdag - söndag. För varje vistelse finns en speciell kurs som tillval. Kursen förstärker och kompletterar vårt ordinarie program och gör att du får ut ännu mer av din vistelse. Veckokurserna kostar 500 – 600 kr och i hälsohelg ingår kursen i priset.

Hälsokur 6-7 dygn

Det här är vår klassiska hälsovecka som funnits med sedan starten 1976. Under en hälsovecka hinner du gå ner i varv och känna ro i själen. Att ta hand om sig själv och leva väl handlar om både kropp och själ. Om att äta rätt, röra på sig och leva sitt liv så att inte stress och oro tar överhand. Utbudet är stort, tempot lugnt och du väljer själv vad du vill vara med på. 
Från 11 595:- per person i enkelrum

Hälsokur 5 dygn

När du väljer att komma hit, har säkert att göra med när du har tid att komma och vilken kurs du är intresserad av. Under fem dygn hinner du landa och uppleva att krafterna återvänder. Du reser hem med mer energi än när du kom och du får kanske syn på vad du vill fortsätta med på hemmaplan. Motion, avkoppling och regelbundna måltider.
Från 10 015:- per person i enkelrum

Hälsohelg 3 dygn

En hälsohelg är en möjlighet för dig som inte kan vara borta så länge. Varje hälsohelg har dessutom en temakurs på fem timmar som ingår, det kan vara yoga, träning eller annat. Torsdag eftermiddag till söndag förmiddag med helpension och många aktiviteter. Du hinner landa, få distans och känna att det händer någonting med orken.
Från 6 590:- per person i enkelrum

Mitt-i-Livet

Mitt-i-Livet är ett återhämtningsprogram på terapeutisk grund, i grupp, för att hitta tillbaka till energi i kropp och själ. Läs mer nedan.

Gör ett tillval - Veckans kurs

På Masesgården erbjuder vi en speciell kurs för varje vistelse, med olika kursledare och teman. Veckans kurs är 8 – 10 timmar och är utöver det program som ingår i din vistelse med motionspass och föredrag. Kursen är ett tillval och kostar bara 500 – 600 kr för hela veckan. I hälsohelg (3 dygn) ingår kursen i priset. 
Du behöver inte bestämma dig i förväg utan först när du kommer till Masesgården. Kurserna är på eftermiddagen kl 15.30 – 17.30.
Mitt-i-Livet, vårt återhämtningsprogram, måste bokas i förväg och har ingen tillvalskurs.


Boka din vistelse

I webbokningen benämns våra vistelser som paket då de alltid innehåller logi, måltider och aktivitetsprogram. Välj mellan längre hälsokur, kortare hälsohelg eller Mitt-i-livet vecka. Om du har frågor eller behöver hjälp med din bokning är du välkommen att ta kontakt med vår reception. 

Prisjustering från mars 2023

Under pandemin valde vi att sänka priserna med 10% eftersom vi var tvungna att vidta vissa åtgärder som begränsade vår verksamheten. Nu är vi åter i full drift med vårt ordinarie aktivitetsutbud. Vi ser dock att omvärlden påverkar våra inköp och energikostnader avsevärt. Med anledning av detta väljer vi därför att höja våra priser något från mars 2023. Vi hoppas på förståelse för detta. 

Klicka här för information om kommande vistelser och kurser >> 

Mitt i livet

MITT-I-LIVET VECKA

Mitt-i-Livet är ett återhämtningsprogram på terapeutisk grund, i grupp, för att hitta tillbaka till energi i kropp och själ. Det händer saker i livet som påverkar våra krafter. Det kan vara förändringar på jobbet eller hemma, utmattning, sjukdom, relationer, sorg, anhörigas problem eller annat som tar på krafterna. Målet under veckan är att du ska återfå energi, inspiration och motivation. Du ingår i en grupp om 8–10 personer i liknande situation. Gemenskapen i gruppen är en viktig del av läkeprocessen. Samtal (enskilt och i grupp) och mindfulness varvas med träning, yoga, vattengympa, medveten kost mm. Du får en djupare, personlig förståelse för var just du befinner dig och en egen plan för att komma vidare när du är hemma igen. Carolina Welin är kursledare, psykosyntes-terapeut PSA, mindfulnessinstruktör (MBSR) och meditationslärare med lång erfarenhet av återhämtning och personlig utveckling. FEM DYGN GÖR STOR SKILLNAD Programmet har funnits sedan 2005 och idén är fokus på återhämtning och helhetshälsa. Att hitta tillbaka till dig själv och tron på att det finns en framtid för dig också, trots allt du har gått igenom. Du är inte ensam. Gemenskapen i gruppen är viktig och tillsammans med andra i liknande situation hittar du ny energi och inspiration, väcker din intuition och kreativitet. Vi arbetar med hela människan och fem dygn blir en upplevelse, gästen reser hem med mer kraft och fokus på aktivt liv utifrån egna förutsättningar. Mitt-i-Livet-vecka ger distans och perspektiv. För många blir veckan en vändpunkt med minnen för livet. Kombinationen Mitt-i-Livet och Masesgården gör skillnad. Den mindre gruppen, de goda samtalen, enskilt och i grupp, personlig plan, meditation, avslappning, kroppsscanning och kreativ visualisering. Den rofyllda miljön, mat som stärker, stort utbud av motionspass, yoga, vattenträning och föreläsningar - allt efter din egen ork. Vi har flera Mitt-i-Livet veckor per år. 5 dygn, söndag eftermiddag - fredag lunch. Grupp med 8-12 deltagare, indelning i mindre grupper. Eget rum med dusch och toalett. MITT-I-LIVET VECKOR 2024 Vecka 24, 9-14 juni Vecka 26, 23-28 juni (fullbokad, väntelista möjlig) Vecka 35, 25-30 aug Vecka 37, 8-13 sept (fullbokad, väntelista möjlig) Vecka 40, 29 sept-5 okt Vecka 43, 20-25 okt Vecka 45, 3-8 nov 2025 Vecka 6, 2-7 feb Vecka 9 (lö - to), 22-27 feb Vecka 14, 30 mars-4 april Vecka 15, 6 april-11 april Vecka 18, 27 april-2 maj Pris: 15 325 kr för kursen, helpension, enkelrum dusch/toa. Kan inte kombineras med andra rabatter. Kan inte bokas via webben ännu, kontakta Masesgårdens reception eller Carolina Welin. Kontaktuppgifter nedan. Info & anmälan: Receptionen Masesgården, 0247-645 60, eller Carolina Welin, 070-651 10 90. E-post: [email protected] Mitt-i-livet®-kursen måste bokas i förväg.

  • Vistelser & kurser

yoga

VAD INGÅR I EN VISTELSE?

I din vistelse ingår logi, alla måltider och aktivitetsprogram. Som du kan se nedan, så finns det många aktiviteter att välja mellan. Delta i de som tilltalar dig mest och kom ihåg att lägga in pauser för vila.  För dig som vill krydda din vistelse lite extra finns även veckans kurs.  Så här kan en dag på Masesgården se ut 7.15 En hälsohemstradition - börja dagen med potatisvatten. Det är basiskt och bra för syra/bas-balansen.7.30 Dagen startar med ett mjukare väcka kroppen-pass, till exempel vattengympa eller morgonstretch. 8.30 – 9.30 Vår goda frukostbuffé. Här finns frukt, bär, två sorters gröt, fröer, müsli, växtmjölk, fil och yoghurt.9.45 – 10.45 Lugnare motionspass eller föredrag på tema hälsa.10.45 Dagens juice och hälsoshot.11.15 Motionspass. Ute eller inne. Träningen är upplagd så att alla kan vara med, även om du är otränad och stel i lederna.12.30 – 13.30 Lunchen – dagens höjdpunkt. Laktovegetarisk buffé med varma och kalla rätter.14.00 Föredrag på olika teman eller träningspass.14.30 Dagens örtte.15.30 – 17.30 Veckans kurs för den som vill.17.30 – 18.30 Kvällsmat. Till kvällen äter vi lite lättare, soppa, bröd, ost och olika sallader. 

  • Vistelser & kurser

Vill du ha våra bästa erbjudanden?


You are now subscribed