LOTTERIET DÄR VARJE KRONA OAVKORTAT GÅR TILL VÄLGÖRENHET
Masesgårdens hjälplotteri startade i mars 2006. 
Vi säljer lotter à 100:-, där alla pengarna går till välgörenhet och vi själva skänker vistelser på Masesgården som vinster. Pengarna samlas i en fond, där vi sedan beslutar vilka projekt som ska tilldelas pengar. Allt redovisas öppet, så att du vet vart pengarna går. Inriktningen är att stötta barn som har det svårt.

 

KENYA
Med hjälp av våra gäster och vänner har vi nu byggt tre skolor i Kenya. Den första invigdes 2007 och är en förskola i Kilifi, där det idag går hundra barn. Nästa steg blev en förskola i Jimba för 165 barn. Tredje steget blev en skola på granntomten i Kilifi för barn  i 1:a  – 3:e klass. Vi låter bygga och Kenyanska myndigheter driver sedan skolorna. Det senaste projektet har varit att bygga en riktig vattenbrunn, med svensk kvalitet, som garanterar en lång hållbarhet.

 

PROJEKT PÅ HEMMAPLAN

Allt vi gör är en droppe i havet men trägen vinner.
De senaste åren har vi utvidgat och satsar mer på att hjälpa på närmare håll, genom att skänka pengar till Aktiv Skola, Missing People, Operation Smile, Säkra Varje Unge och Hoppets Stjärna. Sist, men inte minst, skänker vi pengar till Giving People.

 

GIVING PEOPLE är en hjälporganisation som ger akut hjälp till barnfamiljer över hela Sverige. Visste du att det finns 238.000 barn i vårt land som lever i fattiga familjer. Giving People ser till att familjen snabbt får hjälp i form av matkassar, blöjpaket, kläder till barnen och annat som behövs just då. Många volontärer jobbar för organisationen.

 

MISSING PEOPLE är en ideell organisation, som du säkert hört talas om. Den startade 2012 och har sedan dess hjälpt anhöriga med efterlysningar, skallgångar, dykningar och hundspårning runt om i Sverige. I genomsnitt tre sökningar om dagen och många, många timmars oavlönat arbete av frivilliga. Vårt bidrag går till utrustning vid sökningar.

 

Ett varmt tack till alla er som köpt lotter och därmed ger en hjälpande hand till många utsatta barn.
Om någon önskar delta i vårt projekt så är det bara att kontakta Masesgården för lotter (100 kr st.) och sätta in en slant på BG 5893-4787 som är projektets egna BG.

 

På nyårsafton hade vi dragning på vårt lotteri och 2 vinnare fick varsin hälsokur på Masesgården.

Vi har sålt 232 lotter det sista halvåret.

Vinnarna är:

 

Nadia Eriksson, Siljansnäs

Birgitta Lindberg, Farsta