Masesgårdens hjälplotteri som startade i mars 2006 har bidragit och fortsätter att bidra till barns skolgång och kvinnligt entreprenörskap.
Vi säljer lotter där alla pengar går oavkortat till välgörenhet och vi själva skänker vistelser på Masesgården som vinster. Pengarna samlas i en fond, där vi sedan beslutar vilka projekt som ska tilldelas pengar. Allt redovisas öppet, så att du vet vart pengarna går. Inriktningen är att stötta utsatta familjer, både lokalt och globalt samt kvinnliga entreprenörer genom mikrolån. 

Skolprojekt i Kenya

Med hjälp av våra gäster och vänner har vi byggt tre skolor i Kenya. Den första invigdes 2007 och är en förskola i Kilifi, där det idag går hundra barn. Nästa steg blev en förskola i Jimba för 165 barn. Tredje steget blev en skola på granntomten i Kilifi för barn  i 1:a – 3:e klass. Vi har låtit bygga och Kenyanska myndigheter driver sedan skolorna. Det senaste projektet har varit att bygga en riktig vattenbrunn, med svensk kvalitet, som garanterar lång hållbarhet.

Masesgården stöttar kvinnliga entreprenörer

Nu fortsätter vi vårt engagemang i Kenya genom organisationen Kiva – en global aktör som möjliggör mikrolån till entreprenörer.
Vårt fokus är att stötta kvinnor som är verksamma inom jordbruk och matproduktion. Alla lotteripengar går oavkortat till mikrolån, inte till administrativa kostnader. När vi får pengarna åter enligt en avbetalningsplan lånar vi ut på nytt till annan entreprenör.
Om vi får kvinnor att växa, växer även samhällen!

Lokala välgörenhetsprojekt

Allt vi gör är en droppe i havet men många bäckar små gör skillnad. 
De senaste åren har vi utvidgat och satsar mer på att hjälpa på närmare håll, genom att skänka pengar till Aktiv Skola, Säkra Varje Unge och Hoppets Stjärna. 


Bidra till Masesgårdens hjälpprojekt

Ett varmt tack till alla er som köpt lotter och därmed ger en hjälpande hand till många utsatta människor. 
Lotter finns att köpa för 100 kr styck i Masesgårdens reception alternativt i Masesgårdens webbutik. Dragning sker två gånger per år, på Midsommarafton och Nyårsafton. Vinsten är en vistelse på Masesgården.
Det är även möjligt att sätta in en slant på BG 5893-4787 som är projektets Bankgiro.
Lotter finns i vår webbutik >>

Grattis säger vi till vinnarna i dragningen som hölls på Midsommarafton. Ni får en hälsovecka på Masesgården!

Christina Styffe, Fjärdhundra
Inger Mattsson, Trosa
Stina Schöld, Älta