Vi serverar god och grön mat som får dig att må bra. Näringsrik laktovegetarisk kost, vilket betyder att vi använder mjölkprodukter i matlagningen (fil, smör, ost, yoghurt, keso m m). Vi planerar maten utifrån säsong och använder i möjligaste mån råvaror från närområdet. Genom att äta enbart vegetariskt när du är på Masesgården, bryter du invanda matvanor och väljer kanske i första hand mer näring och färre tomma kalorier när du kommer hem.

Den mat vi serverar på Masesgården har sitt ursprung i Are Waerlands filosofi, där tonvikten ligger på att maten ska vara hälsosam. Med bl a mindre salt, socker, vitt mjöl. Ingen processad mat. Vi gör t ex egen växtmjölk av sesam, havre, mandel och på frukostbordet finns även fil och yoghurt till alla goda frukter och bär. Baljväxter är en viktig proteinkälla och det använder vi i varmrätter, grytor och bönröror som pålägg.

Om du har speciella krav på maten

På våra bufféer skriver vi vilka rätter som innehåller laktos eller gluten, så att de gäster som är allergiska lätt hittar den mat som passar dem. Däremot kan vi inte tillgodose alla krav på vad som bör finnas på bordet, utifrån enskilda gästers önskemål. Vi har till exempel valt att inte ha processade veganprodukter. Våra bufféer är stora och rätterna är tillräckligt många för att alla ska kunna hitta sådant som passar dem.