På Masesgården har vi alltid arbetat enligt våra tre M; Maten, Motionen och den Mentala balansen – grunden i vårt koncept. 

Alla gäster är olika och därför har våra ledare stor förståelse för att det som passar en person inte alls stämmer för någon annan. Det som är gemensamt för oss alla är väl att vi alltid har anledning att se över våra basrutiner och fundera på våra vanor – vare sig det handlar om maten, motionen eller våra tankemönster.
Som vår Are Waerland formulerade saken ”Sätt hälsans hjul i rörelse”.

Mat

Måltiden på Masesgården är en tallrik energi som både stärker och reparerar. Du kommer inte känna dig hungrig. Det är en av hemligheterna när man äter som man ska och rör sig. Vi äter inte för att vi är hungriga utan för att hjärnan behöver energi och kroppen behöver näring. Jämn påfyllnad gör gott i kroppen. Regelbundna måltider är A och O.

Motion

Här handlar det om att få igång syresättningen i din kropp, mobilisera energi för dagens uppgifter och få känna dig stark och kunna lita på att du orkar. Att motionera handlar om att säkerställa krafterna för resten av livet. Det är aldrig för sent att få upp flåset.
Kondition är färskvara och därför känner du skillnad direkt efter en vecka här på Masesgården.
Genom motionen visar vi kroppen att vi lever, cellerna spritter av glädje när de får röra sig medvetet och konstruktivt.
Totala motsatsen till stress – det handlar om att ta kontroll över hur du rör dig och mer medvetet hushålla med krafterna. Att inte ta i för mycket om det inte behövs. Att kunna ta i när det är nödvändigt. Och slappna av däremellan.

Mental balans

Mental träning handlar inte om att bli av med problem, utan konsten att hantera problem.
Det du kan hantera skapar du ett förhållningssätt till och då upplever du det inte lika problematiskt. Att förstå sambandet mellan aktivitet och vila, avspänning och styrka.
Många gånger är oro, stress och rastlöshet tecken på att kroppen har fått för lite motion. Det är omöjligt att finna mental ro i en stillasittande kropp utan energi. Det är därför våra tre M hänger så intimt samman. Motionen är en förutsättning för den mentala hälsan och vice versa. 
När du har energi i kroppen får du bättre kontroll över tankarna, mår bättre och får en djupare förståelse för vem du är och vad du behöver. Här på Masesgården kan du lyssna på föreläsningar och öva medvetenhetsträning på olika nivåer.
Likväl som du behöver hålla kroppen igång behövs disciplin och tålamod för att ta kontroll över tankarna och sinnet. Sinnesro går att öva upp, inget kommer automatiskt.